Nyheter

STORØVELSE: Russland og Belarus øvde sammen under Zapad 17. Her inspiserer den belarusiske presidenten Aleksandr Lukasjenko de russiske og belarusiske troppene.

Britisk etterretning: Russland har trolig avlyst stor militærøvelse

Den felles strategiske øvelsen Zapad 23 er sannsynligvis avlyst på grunn av mangel på soldater og utstyr.

Publisert

Russlands felles strategiske øvelse Zapad («Vest») 23 skulle blitt holdt i september i år, men er trolig avlyst, ifølge det britiske forsvarsdepartementets daglige etterretningsoppdatering mandag.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Øvelsen markerer slutten av treningsåret for det russiske militæret, og skal være en storstilt øvelse som arrangeres en gang i året. Fra 2010 roterte Russland på å holde denne typen felles strategiske øvelse rundt om i landet, men siden 2021 skal den bli holdt i den vestlige delen av Russland i alle fall annethvert år. Dette for å møte det landet oppfatter som en trussel fra Nato, skriver britisk etterretning.

Årsaken til at øvelsen skal være avlyst er at russerne trolig har for få soldater og militært utstyr å vise fram, men britene hevder også at den politiske ledelsen sannsynligvis kan frykte å bli kritisert for å presentere et glansbilde av en øvelse i krigstid.

Powered by Labrador CMS