Nyheter

Skolebygget til Luftforsvarets tekniske skolen på Kjevik.
BEKREFTET: Forsvarets befalsskole skal faktisk flyttes til Kjevik.

Forsvarsdepartementet bekrefter: 
Befalsskolen flyttes til Kjevik

Forsvarsdepartementet sendte ut pressemelding om flytting. Så kom kontrabeskjeden og pressemeldingen ble trukket. Nå bekreftes det på nytt: Befalsskolen skal sørover.

Publisert Sist oppdatert

Fredag ettermiddag sendte Forsvarsdepartementet ut en pressemelding om at Forsvarets befalsskole flyttes til Kjevik, før kontrabeskjeden kom. Pressemeldingen ble trukket kort tid etterpå. 

Forsvarsdepartementet understreker overfor NTB at nå er pressemeldingen korrekt.  

I den nye pressemeldingen kommer det frem at befalsskolen faktisk skal flyttes fra Sessvollmoen til Kjevik.

I den sier statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) at den sikkerhetspolitiske situasjonen gjør at Forsvaret må styrkes. 

– Som en del av dette, har regjeringen bestemt at Kjevik ikke skal legges ned, men benyttes som ny lokasjon for befalsskolen, sier han.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Flyttingen er en av regjeringens anbefalinger i den nye langtidsplanen for Forsvaret, som skal legges frem for Stortinget den 5. april. 

– Fasilitetene på Kjevik er gode og regjeringen mener det er viktig når vi nå skal bygge opp Forsvaret å utnytte eksisterende baser og leire på en best mulig måte, sier Støre. 

– Vi har store mangler på eiendom, bygg og anlegg i forsvarssektoren i dag og vi har ikke råd til å avhende en så god og velfungerende leir som Kjevik, sier forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp).

For å styrke forsvarsevnen vil regjeringen nå øke kapasiteten i Forsvarets utdanningssystem. 

– Forsvarets befalsskole på Kjevik blir viktig i den nye satsingen, sier Gram. 

Forsvarets befalsskole holder i dag til på Sessvollmoen. Skolen består av rundt 40 årsverk og utdanner årlig rundt 310 sersjanter og kvartermestere til Forsvaret, fordelt på tre kull i året. 

Kjevik har tidligere huset blant annet Luftforsvarets befalsskole. De senere årene har Luftforsvarets skolesenter, med teknisk utdanning og utdanning av vernepliktige, holdt til på leiren. Skolesenteret står nå midt i en flytting til Værnes. 

Spørsmålet om Kjevik leirs fremtid har lenge skapt usikkerhet for de ansatte. Det kan du lese mer om i sakene under: 

For ordens skyld: Journalist Sunniva Berggreen Kaalaas, som har skrevet denne saken, jobbet som instruktør ved Luftforsvarets spesialistskole på Kjevik i perioden januar 2018 til august 2018. 

Powered by Labrador CMS