Nyheter

ANGREPET: Det russiske skipet Olenegorsky Gornyak, ble natt til lørdag angrepet av en ubemannet motorbåt fylt med sprengstoff. Bildet er tatt den 30. juli 2023.

The Barents Observer: Russisk skip i fare for å synke etter ukrainsk droneangrep

Natt til lørdag ble et russisk skip truffet av en drone, skriver The Barents Observer. Russiske myndigheter har uttalt seg om angrepet, men ikke om skadene på skipet.

Publisert Sist oppdatert

Det russiske skipet Olenegorsky Gornyak står i fare for å synke etter å ha blitt truffet av ukrainske drone, skriver The Barents Observer.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

En video publisert på Telegram viser en såkalt sjødrone, fylt med eksplosiver, treffe siden av det 112 meter lange skipet.

Olenegorsky Gornyak er et av skipene som har oppholdt seg i Svartehavet siden Russland gikk inn i Ukraina. Og har den siste tiden blitt brukt som transport av sivile kjøretøy og varer, til og fra Krim.

Skipet, som normalt opererer i Barentshavet, meldes å ha fått en tilt etter angrepet som skjedde natt til lørdag. Video fra den russiske basen Novorossijsk i Svartehavet viser at skipet blir tauet og at det ser ut som om det står i fare for å synke, skriver The Barents Observer.

Russiske myndigheter har ikke kommentert skaden på skipet, skriver The Barents Observer videre. Men departementet har kommet med en uttalelse om at to droner ble oppdaget og destruert.

Angrepet er et av Ukrainas flere angrep mot russiske fartøy i Svarethavet. Og det rapporteres at et annet fartøy ble angrepet under toktet.

Powered by Labrador CMS