Nyheter

ERSTATTES: Frode Ommundsen ble nylig utnevnt til generalmajor og ny sjef for Heimevernet. Ni personer ønsker å bli hans arvtaker. Her er Ommundsen fotografert under vintertrening i Indre Troms.

Disse vil ta over etter Ommundsen i Hærstaben

Én brigader og åtte oberster har søkt på stillingen som stabssjef for Hærstaben.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Fredag 26. mai ble det vedtatt av Kongen i statsråd at Frode Ommundsen blir Heimevernets nye sjef. Dermed er jakten på hans etterfølger som stabssjef for Hærstaben i gang.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Ifølge søkerlisten, som Forsvarets forum har fått innsyn i, er det ni personer som ønsker å ta over stillingen som har tjenestested Rusta leir i Bardufoss.

Disse har søkt på stillingen:

  • Oberst Terje Bruøygard. Jobber nå som sjef for planseksjonen (J5) ved Forsvarets operative hovedkvarter (FOH). Han har tidligere vært sjef for Telemark bataljon.
  • Oberst Thor Andreas Kårsten. Jobber nå som nestkommanderende ved Seksjon for internasjonal sikkerhetspolitikk, forsvarssamarbeid og operasjoner i Forsvarsdepartementet. Har tidligere vært sjef for Oslo og Akershus heimevernsdistrikt (HV-02).
  • Oberst Steinar Dahl. Er i dag elev ved U.S. Army War College. Har tidligere vært sjef for 2. bataljon.
  • Oberst Sigrid Sturladatter Engebretsen-Skaret, nåværende sjef for Krigsskolen. Har tidligere vært sjef for Militærpolitikompaniet i Brigade nord og har utdanning fra Nato Defense College.
  • Brigader Trond Nilsen. Sjef ved Forsvarsstabens IKT-avdeling. Har tidligere vært sjef for Sambandsbataljonen og seksjonssjef for personalspørsmål (HR) i Forsvarsstaben.
  • Oberst Morten Line Anderssen, nåværende seksjonssjef i Forsvarsdepartementet, ved Avdeling for sikkerhetspolitikk og operasjoner.
  • Oberst John Olav Fuglem, nåværende sjef for operasjonsavdelingen i Hærstaben. Har utdanning fra blant annet U. S. Marine Corps University.
  • Oberst Kjartan Søyland. Jobber nå som fagsjef for artilleri og luftvern i Hæren. Han har tidligere jobbet ved Natos Supreme Headquarters Allied Powers Europe (SHAPE) i Mons, Belgia.
  • Oberst Bjørn Gaute Herlyng. Jobber i dag som sjef for Hærens skole for taktikk og operasjoner ved Hærens våpenskole. Har tidligere jobbet som forsvarsattaché for Norge i Berlin.
Powered by Labrador CMS