Nyheter

ØKER: Ukrainske soldater skyter med haubits mot russiske stillinger ved Avdijivka i Donetsk-regionen. EU vil øke produksjonen av artillerigranater til minst 1,3 millioner årlig for å møte det ukrainske behovet.

EU øker granatproduksjonen for å hjelpe Ukraina

Som svar på Ukrainas ønske om mer støtte i krigen mot Russland, skal EU øke produksjonen av artillerigranater drastisk i 2024.

Publisert

Målet er at EU vil kunne produsere minst 1,3 millioner artillerigranater i året, sier EUs indre markedskommissær Thierry Breton. Tanken er at de fleste skal gå til Ukraina.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Vi er i et kritisk øyeblikk for vår kollektive sikkerhet i Europa, og i Russlands aggresjonskrig mot Ukraina, må og skal Europa fortsette å støtte Ukraina på alle måter, sier Breton.

– Vi vil fortsette å styrke produksjonskapasiteten vår, trolig rundt 1,3 til 1,4 millioner, legger han til.

Estlands statsminister Kaja Kallas påpeker at Nord-Korea ifølge Sør-Korea har forsynt Russland med mer enn 1 millioner artillerigranater.

– Om Nord-Korea kan gjøre det, kan definitivt Europa gjøre det. Ukraina stoler på oss, og vi kan ikke skuffe dem, sier hun.

Powered by Labrador CMS