Nyheter

SISTE TUR: Et F-16-fly tar sin siste testtur før det sendes ned til Danmark, Bodø flystasjon vinteren 2024.

Danmark: selger 24 F-16-fly til Argentina

Prislappen er på rundt 3,3 milliarder norske kroner og skal leveres i løpet av de kommende årene. 

Publisert Sist oppdatert

– Det gleder meg veldig at vi har skrevet under en intensjonserklæring om å gjennomføre salget, sier Danmarks forsvarsminister Troels Lund Poulsen. Han er blitt enig med sin argentinske kollega Luis Alfonso Petri, og en endelig kontrakt skal signeres i København senere.

USA har vært med i prosessen og gitt klarsignal til salget. Flyene skal leveres i løpet av de kommende årene, og kontrakten er verdt rundt 2,1 milliarder danske kroner, opplyser det danske forsvarsdepartementet. Det tilsvarer snaut 3,3 milliarder norske kroner med dagens kurs.

Det danske luftforsvaret er i gang med et generasjonsskifte og har i likhet med Norge valgt å bytte ut F-16 med kampflyet F-35.

Rettelse: I en tidligere versjon av denne saken ble det skrevet at Danmark selger ytterligere 24 F-16 fly til Argentina, i tittel. Dette er feil, da de kun selger 24 stykker og ikke fler ut over dette, som ordet antyder. Feilen ble rettet 2. april 2024, klokken 09:53. 

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Powered by Labrador CMS