Nyheter

UTMERKELSE: Den nye coinen til hovedverneombudet skal gjøre stas på dem som gjør en ekstra innsats for arbeidsmiljøet.

Ny coin premierer «folka som tar vare på folka»

Forsvarets hovedverneombud har fått et nytt verktøy i kassen for å fremheve de som gjør en ekstra innsats for arbeidsmiljøet. Den første er allerede tildelt en mottaker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Endelig er dagen her da jeg fikk dele ut den aller første Forsvarets arbeidsmiljø-coin. Coinen er innstiftet av meg og approbert av forsvarssjef Eirik Kristoffersen, skriver Forsvarets sentrale hovedvernombud, Thomas Norman Hansen på Facebook.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

I militære organisasjoner er ofte mynter eller coiner brukt som et symbol for å markere en ekstra innsats eller anerkjenne noens arbeid. I tillegg byttes til tider coiner mellom personer fra ulike avdelinger som møtes.

Hansen skriver at den første arbeidsmiljø-coinen er allerede en mottaker i hende. Han har gitt den til Per Christian Pekka Jacobsen fra Veteran møter veteran.

– Gjennom sitt personlige engasjement bidrar han til møtepunkter der alle er velkommen. Han ser viktigheten i å koble veteranarbeidet til det som skjer daglig i Forsvaret. Pekka ser alltid ressursene i folk og han er en skikkelig inkluderende og god fyr, skriver Hansen.

Pssst! Pekka har vært borti coins før.

I 2021 donerte tidligere forsvarsminister Frank Bakke-Jensen hele sin samling på 60 mynter til Veteran møter veteran. Formålet var at organisasjonen kunne auksjonere bort myntene til inntekt for sitt arbeid.

Powered by Labrador CMS