Nyheter

IKKE NOK: Utenriksminister Anniken Huitfeldt møtte pressen på Stortinget den 14. januar 2022 om den spente situasjonen i Ukraina. Nå mener den ukrainske ambassadøren at Norge ikke gjør nok.

Ukrainas ambassadør skuffet over Norge

Ukrainas ambassadør i Oslo sier landet er skuffet over at Norge ifølge ham ikke bidrar nok i den spente situasjonen i landet.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Ambassadør Vjatsjeslav Jatsjuk sier til TV 2 at Ukraina vil huske hvem som var landets virkelige venner. I den kategorien mener han Norge ikke hører til.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Det vises til at Danmark betaler nesten 1 milliard kroner i krisehjelp, og at flere europeiske politikere har besøkt Ukraina.

– Dessverre har ikke regjeringen i Kiev fått noe tilbud om ytterligere støtte fra Norge, verken etter den militære opptrappingen fra Russland sist vår eller etter den nye, store russiske mobiliseringen langs Ukrainas grenser. Dette står i skarp kontrast til hva Norges nærmeste allierte gjør, sier Jatsjuk til TV 2.

Utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) sier at Norge allerede gir Ukraina pengestøtte, og at det ikke er planer om å øke støtten. Ei heller vil Norge selge forsvarsmateriell til Ukraina.

– Vi sto klare til å ta imot min kollega Dmytro Kuleba tidligere denne måneden, og jeg hadde håpet å kunne diskutere situasjonen nærmere med ham da. Dessverre måtte han avlyse besøket. Vi vil nå se på om vi finner tid til å møtes ved en annen anledning, sier Huitfeldt til TV 2.

Les også: Unge Høyre vil kunne selge våpen til Ukraina: - Reglene er for strenge.

Powered by Labrador CMS