Nyheter

ELDRE GRANAT: Denne bombekastergranaten ble funnet ved veikanten på Ågotnes på Sotra i Øygarden kommune tirsdag morgen.

Fant granat – Forsvaret tilkalt

Det som sannsynligvis er en eldre militær granat ble funnet på Sotra utenfor Bergen. Politiet anmodet Forsvaret om bistand. 

Publisert Sist oppdatert

Tirsdag morgen ble det funnet en granat på Ågotnes på Sotra. Området ble sperret av, og Forsvaret ble tiltalt for å fjerne granaten. 

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

En forbipasserende så granaten liggende ved veikanten, og meldte funnet inn til politiet rundt klokken 08.30. 

– Vi rykket ut med to biler, og sendte et bilde av granaten til den nasjonale bombegruppen i politiet, som finner ut at dette mest sannsynlig er en eldre bombekastergranat. Det ser ut som at avfyringsmekanismen er borte. Det er lav risiko når granater blir funnet i naturen, men de bør ikke ligge der lenge, sier politioverbetjent Kjell-Bjørn Heggøy til Forsvarets forum klokken 11.20. 

Granaten ser ikke ut til å ha ligget der siden andre verdenskrig, sier Heggøy. 

– Området er ikke tettbebygd,  men heller ikke øde, og den har ligget langs veien uten å være dekket med jord. Jeg synes det er litt underlig at den blir funnet nå, men man kan ikke konkludere rundt når den har kommet dit, sier han. 

Granaten skal være rundt 30 centimeter, og trolig av typen M43, opplyste operasjonsleder Helge Blindheim i Vest politidistrikt til Bergensavisen.

Politiet ba Forsvaret om å hente granaten. I 14-tiden meldte Vest politidistrikt på X/Twitter at de var ferdige på stedet. 

«Forsvaret fjernet det de betegner som en øvelsesgranat», skriver politiet.

Powered by Labrador CMS