Nytt om navn

NY SJEF: Per Jørgen Tiller er ny skvadronssjef for 333 skvadron.

Denne mannen blir den første sjefen for Poseidon-flyene

Per Jørgen Tiller er ny skvadronssjef for 333 skvadron.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

1. august ble Per Jørgen Tiller tilsatt i ny stilling som skavdronssjef i 333 skvadron. Det skriver Forsvaret på sine sider.

Ny jobb?

Har du eller noen du kjenner fått ny jobb? Da vil vi gjerne at du skriver et par linjer om vedkommende og jobben, samt legger ved et bilde i breddeformat, og sender til tips@fofo.no. Merk gjerne emnefeltet med «Nytt om navn»

Dagens 333 skvadron holder til på Andøya flystasjon. Fra 2023 skal P-8 Poseidon overta for P-3 Orion, og aktiviteten på Andøya flyttes til Evenes. Som skvadronssjef skal Tiller lede alt personell som er underlagt 333 skvadron på Evenes. Etter planen skal alle de fem P-8-flyene leveres i løpet av første halvår 2022.

Tiller startet sin forsvarskarriere i 2001 som militærpoliti, før han startet på Luftforsvarets flygerskole og ble selektert til navigatør i 2003. Utdanningen innebar på det tidspunktet luftkrigsskole, navigattørutdanning i Canada og P-3 utdanning i Jacksonville, Florida.

Han var ferdig i 2007 og begynte da i en stilling i 333 skvadron på Andøya. Der jobbet han frem til 2012, da begynte han i en stilling i Luftoperativt inspektorat. I januar 2019 dro han til USA og tok utdanning på P-8.

– Jeg er stolt av at vi som skvadron har drevet maritim overvåkning og antiubåt-operasjoner uavbrutt i snart 80 år. Jeg ønsker å bygge skvadronen med den tradisjonen i mente, sier Tiller.

Les også: Marianne Døhl har overtatt som sjef for Luftkrigsskolen.

Powered by Labrador CMS