Nyheter

TETT SAMARBEID: En ny avtale mellom Forsvarsdepartementet, Kongsberg Defence & Aerospace og Raytheon Nasams vil legge grunnlaget for å styrke NASAMS' allerede robuste og stridsprøvede egenskaper.
TETT SAMARBEID: En ny avtale mellom Forsvarsdepartementet, Kongsberg Defence & Aerospace og Raytheon Nasams vil legge grunnlaget for å styrke NASAMS' allerede robuste og stridsprøvede egenskaper.

Inngår ny avtale om styrking av NASAMS

Tirsdag kunngjorde Forsvarsdepartementet at Norge, Kongsberg Defence & Aerospace (KDA) og amerikanske Raytheon har inngått en avtale om videreutvikling av luftvernsystemet NASAMS.

Publisert

– Den samarbeidsavtalen vi nå har undertegnet med norske Kongsberg og amerikanske Raytheon legger grunnlaget for å videreutvikle det stridsprøvede luftvernsystemet NASAMS mot framtidas trusler, sier forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) i en pressemelding tirsdag. 

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Avtalen undertegnes som et resultat av over ti års samarbeid mellom de tre partene, og skal legge grunnlaget for konkrete prosjekter som vil sørge for en styrking av NASAMS i møte med moderne og komplekse lufttrusler i framtiden. 

– I dag markerer vi en viktig milepæl i å sementere NASAMS' arv som verdens ledende mellomdistanse luftvernsystem, sier president for Land & Air Defence systems i Raytheon Tom Laliberty. 

I det videre arbeidet planlegger regjeringen å legge frem to luftvernprosjekter til Stortinget for godkjenning i kommende proposisjon om endringer i statsbudsjettet 2023 under Forsvarsdepartementet i høst. 

Disse prosjektene ser på anskaffelser av missiler til NASAMS luftvern, og gjenanskaffelser av luftvernsystemets donerte hovedkomponenter. Det vil også legges fram et forslag til omfangsendring av kampluftvern som følge av donasjon. 

– Vi ser frem til å fortsette det vellykkede treveissamarbeidet mellom Kongsberg, Raytheon og Forsvarsdepartementet for å forbedre NASAMS ytterligere med mobiliteten og operasjonsfleksibiliteten som kreves for å beskytte mennesker og kritiske eiendeler i fremtiden, sier Kjetil Reiten Myhra, divisjonsdirektør for Integrated Defence Systems ved Kongsberg Defence & Aerospace.

Powered by Labrador CMS