Nyheter

NØKKELEN TIL SUKSESS: Russlands forsvarsminister Sergej Sjojgu har bedt den russiske våpenindustrien om å øke sin produksjon.
NØKKELEN TIL SUKSESS: Russlands forsvarsminister Sergej Sjojgu har bedt den russiske våpenindustrien om å øke sin produksjon.

Russlands forsvarsminister: Trapper opp våpenproduksjonen

De russiske styrkenes suksess på slagmarken er i stor grad avhengig av løpende påfyll av våpen og annet militært utstyr, sier Russlands forsvarsminister Sergej Sjojgu.

Publisert

Forsyninger av våpen og ammunisjon er nøkkelen til suksess i Ukraina, ifølge forsvarsminister Sergej Sjojgu, som sier Russland nå trapper opp produksjonen, skriver Reuters.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Les også: Vil øke forsvarsbudsjettet med 3,8 milliarder årlig

Ifølge ham har de russiske styrkene nok våpen og ammunisjon til å dekke behovet i Ukraina i inneværende år, men russiske rakettprodusenter er bedt om å doble produksjonen. Også den øvrige delen av russisk våpenindustri har fått beskjed om å øke produksjonstakten.

Lederen for Wagner-gruppen, Jevgenij Prigozjin, hevdet mandag at hans leiesoldater trenger 300 tonn med artilleriammunisjon daglig i Ukraina, men at det russiske forsvarsdepartementet bare bidrar med en tredel. Sjojgu har ikke kommentert dette.

– Landets ledelse har bedt forsvarsindustrien om i løpet av kort tid å øke tempoet og produksjonsvolumet, sier han.

Powered by Labrador CMS