Nyheter

NØKKELEN TIL SUKSESS: Russlands forsvarsminister Sergej Sjojgu har bedt den russiske våpenindustrien om å øke sin produksjon.

Russlands forsvarsminister: Trapper opp våpenproduksjonen

De russiske styrkenes suksess på slagmarken er i stor grad avhengig av løpende påfyll av våpen og annet militært utstyr, sier Russlands forsvarsminister Sergej Sjojgu.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Forsyninger av våpen og ammunisjon er nøkkelen til suksess i Ukraina, ifølge forsvarsminister Sergej Sjojgu, som sier Russland nå trapper opp produksjonen, skriver Reuters.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Les også: Vil øke forsvarsbudsjettet med 3,8 milliarder årlig

Ifølge ham har de russiske styrkene nok våpen og ammunisjon til å dekke behovet i Ukraina i inneværende år, men russiske rakettprodusenter er bedt om å doble produksjonen. Også den øvrige delen av russisk våpenindustri har fått beskjed om å øke produksjonstakten.

Lederen for Wagner-gruppen, Jevgenij Prigozjin, hevdet mandag at hans leiesoldater trenger 300 tonn med artilleriammunisjon daglig i Ukraina, men at det russiske forsvarsdepartementet bare bidrar med en tredel. Sjojgu har ikke kommentert dette.

– Landets ledelse har bedt forsvarsindustrien om i løpet av kort tid å øke tempoet og produksjonsvolumet, sier han.

Powered by Labrador CMS