Nyheter

STYRTET: Nok et amerikansk F-16-fly har havnet i Gulehavet. Flyet ovenfor er fra april 2017 i forbindelse med en øvelse ved Kunsan Air Base i Gunsan, Sør-Korea.
STYRTET: Nok et amerikansk F-16-fly har havnet i Gulehavet. Flyet ovenfor er fra april 2017 i forbindelse med en øvelse ved Kunsan Air Base i Gunsan, Sør-Korea.

Amerikansk F-16 styrtet utenfor Sør-Korea

Piloten i jagerflyet skøyt seg ut på grunn av en nødssituasjon under flyvning, ifølge det amerikanske luftforsvaret.

Publisert

Et amerikansk F-16 jagerfly styrtet ned i Gulehavet etter at piloten skøyt seg ut under en rutineflyvning, skriver nettstedet Stars and stripes.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Årsaken til utskytningen var ifølge 8th Fighter Wing, som er stasjonert ved den amerikanske flybasen i Gunsan i Sør-Korea, at det var en nødssituasjon.

Styrten skjedde klokken 08.41 onsdag 31. januar. Piloten ble funnet 50 minutter senere av amerikansk og sørkoreansk personell.

Talsperson for 8th Fighter Wing, Kaylin Hankerson, fortalte at piloten var bevisst da vedkommende ble funnet.

Sjef for 8th Fighter Wing, oberst  Matthew Gaetke, takker alle som bidro med å finne piloten, og sier de nå vil fokusere på å finne F-16-flyet.

Torsdag 1. februar har det amerikanske luftforsvaret gjenopptatt flyvning igjen på Korea-halvøyen etter at alle luftoperasjoner ble satt på pause mens de lette etter piloten.

Et annet amerikansk F-16-fly styrtet i Gulehavet den 11. desember i fjor. Etterforskningen for å finne ut hva som skjedde da pågår enda, ifølge Stars and stripes.

Powered by Labrador CMS