Nyheter:

DØDE: President Idriss Déby som mistet livet som følge av krigshandlinger, ifølge hæren i Tsjad

Tsjads president døde etter kamphandlinger

Tsjads mangeårige president Idriss Déby har dødd av skader han fikk som følge av kamper med opprørere, opplyser hæren i landet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

En uttalelse fra hæren tyder på at presidenten selv deltok i krigshandlinger i den nordlige delen av landet.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Han har akkurat trukket sitt siste sukk etter å ha forsvart den selvstendige nasjonen på slagmarken, sa generalen Azem Bermandoa Agouna i en uttalelse lest opp på statlig TV tirsdag.

Det var valg i landet 11. april, og mandag kom meldingen om at Déby nok en gang var gjenvalgt. Nærmere detaljer om hvordan han ble såret og hvor kampene fant sted, er ennå ikke kjent.

Tsjad har slitt med fattigdom og ustabilitet siden landet løsrev seg fra den franske kolonimakten og ble uavhengig i 1960. Flere grupper kjemper om makt og innflytelse.

Søndag meldte hæren at de hadde ødelagt en av opprørernes kolonner, og mandag sa regjeringen at over 300 opprørere var drept i kamper.

En tungt bevæpnet opprørsgruppe satte i verk et angrep fra sin base i Libya 11. april, samme dag som Tsjads presidentvalg, opplyste regjeringen da.

Idriss Déby satt med makten i Tsjad i over 30 år. Han ble 68 år gammel.

Powered by Labrador CMS