Nyheter

LOVLØSE: Soldater fra Wagner-gruppen poserer på en ødelagt bygning med Wagner-flagget og det russiske flagget ved fronten i Bakmut.

Storbritannia: Wagner-gruppen er en trussel mot global sikkerhet

Den britiske regjeringen vil terrorstemple Wagner-gruppen og gjøre det forbud å være medlem av eller støtte den private leiesoldatstyrken.

Publisert

Den britiske regjeringen vil onsdag legge fram et forslag i Parlamentet om å terrorstemple den russiske leiesoldatgruppen Wagner, opplyser innenriksminister Suella Braverman.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Terrorstemplingen innebærer at det blir forbudt å være medlem av eller støtte Wagner-gruppen. Wagners verdier kan også bli beslaglagt, melder det britiske nyhetsbyrået PA.

– De er terrorister, enkelt og greit, og dette forbudet gjør det klart i britisk lovverk. Wagner har vært involvert i plyndring, tortur og barbariske drap. Wagners operasjoner i Ukraina, Midtøsten og Afrika er en trussel mot global sikkerhet, sier Braverman.

Braverman sier regjeringen fremmer lovforslaget etter å ha vurdert Wagners virksomhet og omfanget av gruppens aktiviteter, samt trusselen som London mener Wagner utgjør mot britiske statsborgere i utlandet.

Powered by Labrador CMS