Nyheter

UTDANNING: Ukrainske soldater under opplæring på stridsvognen Leopard 2. Leopard 2 er allerde på plass i Ukraina og snart ankommer også amerikanske stridsvogner slagmarken.

Ukrainere klare for krig i amerikanske stridsvogner

Rundt 200 ukrainske soldater skal nå ha fullført sin opplæring på den amerikanske stridsvognen Abrams.

Publisert

De første ukrainske soldatene skal nå ha gjennomført sin utdanning på den amerikanske stridsvognen Abrams, dermed kan de første Abrams-stridsvognene settes inn i kamphandlinger ved fronten allerede i midten av september, skriver The Warzone.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

De 31 eldre M1A1 Abrams-stridsvognene som skal sendes til Ukraina har den siste tiden gjennomgått oppussing og klargjøring for den ukrainske slagmarken.

Rundt 200 ukrainske soldater har gjennomgått opplæring ved den amerikanske hærens treningsområder i Tyskland. Disse skal nå ha fullført den siste fasen av opplegget med en tosidig øvelse på Hohenfels treningsområde, ifølge talsperson for den amerikanske hæren, Martin O'Donnell, skriver Politico.

Til Politico skal en annen anonym kilde ha sagt at de ti første Abrams-vognene vil være på plass i Ukraina i midten av september, mens de siste 21 siste vil ankomme en gang i løpet av høsten.

Ukraina har allerede mottatt britiske Challenger 2 og tyskproduserte Leopard 2-stridsvogner.

Powered by Labrador CMS