Nyheter

FLYPLASS: Røyk stiger opp i nærheten av flyplassen i Kabul etter eksplosjonene torsdag.
FLYPLASS: Røyk stiger opp i nærheten av flyplassen i Kabul etter eksplosjonene torsdag.

Angrepet i Kabul: Dette vet vi

Eksplosjoner rammet flyplassen i den afghanske hovedstaden torsdag. Det meldes om 85 drepte.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

* Minst 72 afghanere og 13 amerikanske soldater ble drept torsdag 26. august da to selvmordsbombere og en væpnet mann angrep en av hovedinngangene til den internasjonale flyplassen i Kabul og et hotell like ved, bare timer etter at vestlig etterretning advarte mot en overhengende terrortrussel mot den pågående evakueringsprosessen fra flyplassen. Barn var blant de drepte.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

* Ekstremistgruppa IS har tatt på seg ansvaret for angrepet. En undergruppe av IS, kalt IS-K, utførte angrepet, og har i sin påstand om ansvar sagt at det var målrettet mot amerikanske militære og deres afghanske allierte.

* Angrepet er det dødeligste mot amerikanske styrker i Afghanistan siden 2011, og første gang siden februar 2020 at amerikanske soldater er drept i landet.

* USAs president Joe Biden har lovet at USA ikke vil «tilgi eller glemme» angrepet, og sier at de som er ansvarlige skal «jaktes». Han holder også fast på at USA skal få ut de amerikanerne som ønsker å forlate Afghanistan innen 31. august. De som sto bak angrepet skal bli funnet «uten store militæroperasjoner», sa han torsdag kveld.

* Forsvaret opplyste torsdag at alle de norske som er stasjonert ved flyplassen, var gjort rede for.

Saken oppdateres.

Powered by Labrador CMS