Nyheter

REIST: Samtlige Nato-soldater skal ha forlatt Bagram i Afghanistan, melder flere medier.

Alle Nato-soldater har forlatt Bagram-basen

Alle amerikanske soldater og Nato-soldater har fredag forlatt Bagram-basen i Afghanistan, får nyhetsbyråene AFP og AP opplyst.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Artikkelen er oppdatert:

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– De amerikanske styrkene og koalisjonsstyrkene har trukket seg helt ut av Bagram-basen, og fra nå av vil den afghanske hæren bruke den til å beskytte seg mot og bekjempe terrorisme, skriver Fawad Aman, talsperson for det afghanske forsvarsdepartementet, på Twitter.

Bagram-basen har vært det største militæranlegget Nato-styrkene har brukt i Afghanistan, og den anses som strategisk svært viktig.

Les også: Tidligere afghansk forsvarsansatt med bønn til norske myndigheter: – Jeg lever med frykten hele tiden

Det er en frykt for at Taliban skal få kontroll over basen og bruke den i et angrep på Kabul.

Alle amerikanske soldater og Nato-soldater forlot basen fredag.

– Alle koalisjonsstyrker har forlatt Bagram, sa en tjenesteperson som jobber i det amerikanske forsvaret til AFP utenfor Kabul i Afghanistan tidligere fredag.

Uttrekkingen fra Bagram-basen er en tydelig indikasjon på at de siste av de rundt 2.500-3.500 amerikanske soldatene i Afghanistan har dratt eller nærmer seg avreise, skriver AP.

Bagram er blitt brukt av amerikanske kampfly og droner som har støttet afghanske bakkestyrker. Basen er det største militæranlegget som amerikanske styrker og Nato-styrker har benyttet i Afghanistan, og på det meste var titusenvis stasjonert der.

USA har sagt at de skal trekke alle sine styrker fra Afghanistan innen 11. september, nøyaktig 20 år etter terrorangrepet mot blant annet World Trade Center i USA. Angrepet utløste den amerikanskledede invasjonen i Afghanistan.

Powered by Labrador CMS