Nyheter

DOHA: Qatars hovedstad fotografert i 2019. Byen har vært sete for forhandlinger mellom USA og Taliban.
DOHA: Qatars hovedstad fotografert i 2019. Byen har vært sete for forhandlinger mellom USA og Taliban.

USA og Taliban har holdt møte

Amerikanske tjenestepersoner og høytstående Taliban-representanter har holdt møte i Qatar for å diskutere sikkerhet og menneskerettigheter i Afghanistan.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Det opplyste det amerikanske utenriksdepartementet søndag.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Den amerikanske delegasjonen dro til Doha for å delta i møtene lørdag og søndag. Hensikten var å fokusere på bekymringer knyttet til sikkerhet og terrorisme, og trygg utreise for amerikanske statsborgere, andre utenlandske borgere og afghanere som har jobbet for USA, ifølge departementets talsmann Ned Price.

Les også: Hver tiende Afghanistan-veteran har psykiske helseplager

Partene diskuterte også «menneskerettigheter, blant annet meningsfull deltakelse av kvinner og jenter i alle deler av det afghanske samfunnet», sier han.

Samtalene var oppriktige og profesjonelle, ifølge uttalelsen fra Washington. Den amerikanske delegasjonen gjentok samtidig overfor Taliban at Taliban skal dømmes ut fra handlinger, ikke ord.

Les også: Kun én av fem mener 20 år i Afghanistan har styrket Norges sikkerhet

Taliban ønsker å oppnå internasjonal anerkjennelse, samt hjelp for å unngå humanitær katastrofe etter at Taliban tok makten i Afghanistan i august i kjølvannet av USAs styrkeuttrekking.

Powered by Labrador CMS