Nyheter

NY REGJERING: Taliban-talsmann Zabihullah Mujahid under en pressekonferanse i Kabul mandag 6. september. Tirsdag kunngjorde han Talibans nye regjering.

USA er bekymret for «merittlisten» til noen av Talibans regjeringsmedlemmer

USA er bekymret for sammensetningen av Talibans regjering, som ble presentert tirsdag, men vil vurdere den basert på hva den gjør, sier utenriksdepartementet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi merker oss at listen kun består av medlemmer av Taliban eller folk i deres nære krets og ingen kvinner, sier en talsmann for utenriksdepartementet.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Uttalelsen kommer samtidig som utenriksminister Antony Blinken er i Qatar for krisesamtaler om Afghanistan.

Blant medlemmene i det som regnes som en fungerende, midlertidig regjering, er terrorettersøkte Sirajuddin Haqqani. Han blir ny innenriksminister. Haqqani står på USAs terrorliste, og FBI tilbyr en dusør på 5 millioner dollar for å få ham arrestert og utlevert til dem.

– Vi er også bekymret for tilknytningen og merittlisten til noen av dem, sier talsmannen videre og legger til:

– Vi forstår at Taliban har presentert dette som en fungerende regjering. Vi vil likevel vurdere Taliban basert på deres handlinger og ikke deres ord.

Powered by Labrador CMS