Nyheter

EKSIL: En rekke afghanske familier er allerede i USA. Afghanske Khial Mohammad Sultani holder opp bønneteppet, som er en av familiens kjæreste eiendeler.

180 afghanere i Danmark får reise til USA

180 afghanere som i fjor ble evakuert til Danmark, har fått grønt lys til å reise til USA ettersom de jobbet for USA i Afghanistan.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

I begynnelsen av juni opplyste den amerikanske ambassaden at et team med amerikanske embetsmenn var i Danmark for å vurdere hvilke afghanere kunne få innreisetillatelse til USA.

Amerikanerne så etter afghanere med en forbindelse til USA, for eksempel dem som jobbet for USA i Afghanistan, ifølge ambassaden. Lignende opplegg er gjort i andre land som tok imot afghanere.

Politiken skriver at 908 afghanere søkte opphold i Danmark i henhold til særloven som ble innført etter at afghanerne ble evakuert i august i fjor da Taliban tok makten i Kabul.

Les også: Tidligere afghansk tolk foran Forsvarsdepartementet: – Norges tur til å hjelpe oss

828 av dem ble godkjent og fikk opphold i to år uten mulighet for forlengelse, selv om de kan søke asyl som andre flyktninger. Nå har 180 av dem valgt å reise til USA, der de har fått tilbud om permanent oppholdstillatelse.

Politiken har snakket med flere av afghanerne som nå forlater Danmark. De sier de føler de ikke har noen framtid i Danmark, og en av dem forteller at han ikke føler seg velkommen og ønsket i Danmark.

Les også: Politisk ledelse og sivile myndigheter bør lytte til de som har vært på bakken i Afghanistan

Powered by Labrador CMS