Nyheter

HEIMEVERNET: HV-øvelse utenfor statsministerboligen i Oslo.

3000 heimevernssoldater skal øve i og rundt Oslo

Forsvaret skal øve på å beskytte Oslos innbyggere under en stor øvelse de neste dagene.

Publisert

Fra tirsdag vil innbyggerne i Oslo merke at det er flere militære i byen. De neste dagene skal rundt 3000 heimevernssoldater øve i og rundt Oslo.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Målet med øvelsen er å utvikle Forsvarets evne til å beskytte befolkningen og sikre viktig infrastruktur og samfunnsfunksjoner i en krisesituasjon, opplyser Oslo kommune.

Øvingen fører til at det blir synlige soldater i bybildet, og at trafikkavviklingen kan bli påvirket noen steder. Det vil være øvinger med soldater som patruljerer, gjennomfører veikontroller og sikrer objekter, både på dagtid og om natten.

– Dette er en verdifull øvelse for kommunen for å styrke samvirket med sentrale samarbeidsaktører. Et av de viktigste målene med øvelsen er å tydeliggjøre ansvar, roller og myndighet blant totalforsvarsaktører, samt øve kommunikasjon og evne til koordinering og samarbeid på tvers av etater i regionen, sier beredskapssjefen i Oslo kommune, Ann Kristin Brunborg.

Øvingen starter natt til 12. september og varer til og med 15. september. Hoveddelen av øvingsaktiviteten vil foregå i Oslo, Bærum, Ullensaker og Lillestrøm kommuner.

Powered by Labrador CMS