Nyheter

STRIDSVOGN: En 84-år gammel tysker risikerer millionbot, blant annet som følge av å ha oppbevart en «Panther» stridsvogn i kjelleren. Denne stridsvognen står imidlertid utstilt i Nederland.

Stridsvogn fra 2. verdenskrig funnet i kjelleren til 84-åring

Nå risikerer mannen en bot i overkant av fem millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Det skriver Business Insider. I tillegg til stridsvognen som er typen «Panther», ble det også funnet en luftvern-kanon, en torpedo samt en rekke nazieffekter fra 2. verdenskrig. Krigsgjenstandene i 84-åringens kjeller i en bolig i Heikendorf utenfor Kiel, stammer fra et funn gjort i 2015.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Det er imidlertid først nå forsvarsadvokater og aktoratet prøver å finne fram til en løsning på den oppsiktvekkende krigssamlingen. Ifølge Business Insider risikerer mannen betinget fengsel og en bot på 500.000 euro (rundt fem millioner kroner).

Les også: Stridsvogn på 40 tonn veltet

Se video fra oppsiktsvekkende funnet her (kilde: shz.de):

Ifølge forsvarsadvokaten Gerald Goecke er det usikkert om mannen har brutt Tysklands våpenlover. Det hevdes at våpnene ikke lenger kan brukes, noe som står i strid med hva aktoratet mener.

Les også: Försvarsmakten markerer 100 år med stridsvogner

Ifølge Business Insider jobbet 20 soldater i ni timer med å fjerne alle de militære gjenstandene fra mannens kjeller.

Saken som nå går for retten er ventet å bli avsluttet i løpet av august i år.

Powered by Labrador CMS