Nyheter

VERDENSROMMET: Det har blitt langt billigere å sende objekter ut i verdensrommet. Nå varsler sjefen for det britiske romdirektoratet om faren for terror fra «rommet».)

Advarer mot terror fra verdensrommet

Faren for terror fra verdensrommet kan være nærmere enn vi tror, frykter sjefen for det britiske romdirektoratet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi har allerede sett hva som kan skje når luftrommet blir åpent for alle; terrorister brukte passasjerfly som våpen. Hvis dette også gjelder for verdensrommet når vil vi se det første eksempelet på «romterror»?

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Det sier sjefen for det politisk oppnevnte direktoratet for «Space» (verdensrommet, jour.anm.) i Storbritannia, Marshal Harvey Smyth.

Det skriver teknologinettstedet c4isrnet.com

Under talen, som ble holdt kjølvannet av markeringen for at det var 20 år siden terrorangrepene i USA 11. september 2001, sa Smyth at verdensrommet ikke er så fjernt som det en gang var.

Les også: Slik blir USAs nye romstyrke

– Prisen for å sende noe ut i verdensrommet har sunket dramatisk det siste tiåret, fra rundt 20.000 dollar per kilo til under en tiendedel i dag, sa Smyth som pekte på at det bare vil bli rimeligere i framtiden.

– Større tilgjengelighet til verdensrommet kan utgjøre en trussel, fortsatte han.

Les også: To satellitter skal sørge for bedre bredbåndsdekning i nordområdene. – Spesielt viktig for Forsvaret, sier forsvarsminister Frank Bakke-Jensen.

Powered by Labrador CMS