Nyheter

PÅ PLASS: Den amerikanske jageren U.S.S. Gravely er for tiden i Rødehavet. Det er ikke kjent om jageren deltok i nedskytingen av missilene og dronen.

USA hevder å ha skutt ned Houthi-missiler og drone

USAs styrker har ødelagt sju missiler, en missilutskytingsenhet og en drone tilhørende houthiene i Jemen, ifølge det amerikanske militæret.

Publisert Sist oppdatert

USA hevder å ha tatt ut sju missiler, en missilutskytingsenhet og en drone som skal ha tilhørt houthiene i Jemen.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Det kommer frem i en pressemelding fra U.S. Central Command, også kjent som CENTCOM.

CENTCOM opplyste i en uttalelse natt til torsdag norsk tid at missilet, missilutskytingsenheten og dronen «utgjorde en umiddelbare trussel mot handelsfartøy og mot amerikanske marinefartøy i regionen».

– Disse handlingene vil gjøre retten og friheten til å bruke internasjonalt farvann tryggere og sikrere for amerikanske marinefartøy og handelsfartøy, står det i pressemeldingen.

Ifølge CENTCOM ble to ballistiske missiler avfyrt fra Jemen mot et amerikansk lasteskip med gresk flagg som hadde korn om bord. Skipet skal ha fått noen skader, mens personellet skal ha kommet fra hendelsen like hele.

Et annet amerikansk-eid lasteskip med flagg fra Marshalløyene ble også angrepet, men da av en drone, skriver CENTCOM videre. Det endte med noen små skader på skipet og ingen skader på personellet.

 

Powered by Labrador CMS