Nyheter

KLAR TIL TJENESTE: USS John L. Canley er et fleksibelt og allsidig skip.

Dette er den amerikanske marinens nyeste skip

USS John L. Canley skal bidra der marinen ellers har begrenset tilgang. 

Publisert

Kortversjonen:

  • USS John L. Canley er et nytt skip tatt i bruk av den amerikanske marinen, markert med en seremoni ved Naval Air Station North Island i California.
  • Skipet er 239 meter langt og designet for å være allsidig og fleksibelt, med evnen til å utføre et bredt spekter av sjøoppdrag.
  • USS Canley er spesielt utviklet for å distribuere tropper og utstyr til havner hvor USA har begrenset tilgang, og er en del av landets kritiske militære infrastruktur.
  • Skipet er oppkalt etter sersjantmajor John L. Canley, en vietnamkrigshelt og mottaker av Medal of Honor, som var den første svarte amerikaneren som fikk denne utmerkelsen.

Oppsummeringen er generert av kunstig intelligens, men gjennomlest av en journalist.

For kort tid siden tok USA i bruk det nye skipet USS John L. Canley, skriver det amerikanske nettstedet Stars and Stripes. Det ble markert da skipet ble satt i drift ved Naval Air Station North Island i San Diego, California på en seremoni med 1200 mennesker til stede. 

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

De 239 meter lange skipet skal være mer allsidig og fleksibelt i strid, og være i stand til å utføre en rekke sjøoppdrag. 

Canley er spesielt laget for å distribuere tropper og utstyr til havner der marinen ellers ikke har lett tilgang. Det vil være en del av den kritiske infrastrukturen som skal støtte utplasseringen av forsyninger, utstyr, styrker, og krigføringsevne.

Skipet er landets fjerde i rekken i Expeditionary Sea Base (ESB)-flåten. USS Canley skal være en del av Forward Deployed Naval Force, som opererer fra øya Saipan i Stillehavet. 

Marinens nyeste tilskudd er oppkalt etter sersjantmajor John L. Canley, som tjenestegjorde for USA under Vietnamkrigen. 

Han ble først hedret med den amerikanske utmerkelsen Navy Cross, før han 50 år etter krigen fikk landets høyeste militære utmerkelse, Medal of Honor.

Canley var den første svarte amerikaneren som mottok utmerkelsen. Han døde i 2022, 85 år gammel. 

Powered by Labrador CMS