Nyheter

HUGIN Endurance. et Autonomous Underwater Vehicle (AUV) fra Kongsberg Discovery.
KONTRAKT: Kongsberg Discovery har inngått en avtale om å bruke sin AUV-kompetanse for å bistå det amerikanske militæret.

Kongsberg skal hjelpe USA med undervannsdroner

Den amerikanske marinen skal utvikle en ny prototype undervannsdrone i samarbeid med Kongsberg Discovery.

Publisert

Kongsberg Discovery har inngått en avtale med Defence Innovation Unit om å hjelpe til med en prototype til den amerikanske marinens Large Displacement Unmanned Underwater Vehicle (LDUUV).

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Det skriver Kongsberg Discovery i en pressemelding.

Defence Innovation Unit er en organisasjon i USAs forsvarsdepartement som hjelper det amerikanske militæret med ny teknologi.

Selv produserer Kongsberg Discovery HUGIN Autonomous Underwater Vehicle (AUV).

I pressemeldingen står det at et resultat av kontrakten kan være at den amerikanske marinen anskaffer to av Kongsberg Discoverys AUV-modeller, HUGIN Endurance og HUGIN Superior.

HUGIN AUV er ifølge Kongsberg Discovery et multi-rolle-fartøy  som kan skaffe høyoppløselig data for kommersiell, vitenskapelig og forsvarsbruk.

Martin Wien Fjell, sjef for Kongsberg Discovery, sier i pressemeldingen at de er glade for å bringe sin mangeårige AUV-erfaring til støtte for den amerikanske regjeringen og at de ser frem til å samarbeide tett med DIU og den amerikanske marinen for å støtte å gjøre deres LDUUV-program til en realitet.

Powered by Labrador CMS