Nyheter

AMBASSADØR: Norge stengte ambassaden i Kyiv etter at Russland gikk til angrep på Ukraina. Her er Norges ambassadør til Ukraina Erik Svedahl på ambassaden i januar.

Norge i gang med gjenåpning av ambassaden i Kyiv

Norge er i gang med arbeidet for å gjenåpne den norske ambassaden i Kyiv, sier statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) til TV 2.

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Tidligere denne uka ble det kjent at både Sverige og Danmark gjør som en rekke andre land og gjenåpner sine respektive ambassader i den ukrainske hovedstaden.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Det er vi i gang med også, sier Støre til TV 2.

Han viser videre til at utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) har planer om å reise ned til Kyiv, slik mange vestlige politikere har gjort den siste tiden.

Les også: Norges forsvarsattaché i Ukraina tror Russland kan være motivert av Ukrainas naturressurser

– Det er en måte å gi støtte til Ukraina som et land som har rett til at vi har en ambassade hos dem. Hvis sikkerhetssituasjonen er akseptabel, så vil vi markere det, sier han.

Den norske ambassaden i Kyiv stengte midlertidig 24. februar, samme dag som russiske styrker invaderte Ukraina. Norge flyttet etter hvert ambassaden til Warszawa i Polen på midlertidig basis.

Les også: Ukrainsk krigshelt: – Det russiske imperiet vil bli knust

EU, Storbritannia, Frankrike, Italia og Spania er blant landene som allerede har flyttet sine ambassader tilbake til den ukrainske hovedstaden. USA har planer om å gjøre det samme innen utgangen av mai.

Powered by Labrador CMS