Nyheter

SYRIA: Et russisk marinefartøy i Syria. Nå er to danske selskaper idømt bøter for å solgt drivstoff til Syria via russiske mellommenn som jobbet for den russiske flåten. Bildet har ikke sammenheng med den aktuelle saken.

Danske selskaper ilagt millionbøter for ulovlig salg til krigen i Syria

To danske selskaper ble tirsdag dømt til å betale millionbøter for å ha levert 172.000 tonn drivstoff til bruk i Syria i strid med EU-sanksjoner.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

De to selskapene er Bunker Holding og datterselskapet Dan-Bunkering. De er en del av konsernet United Shipping and Trading Company, som er blant verdens største innen levering av drivstoff fra skip.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Dan-Bunkering er idømt en bot på 30 millioner kroner, mens moderselskapet Bunker Holding er dømt til å betale en bot på fire millioner kroner.

Bunker Holdings toppsjef, Keld Demant, er også dømt til fire måneders betinget fengsel.

Saken dreier seg om 33 handler fra 2015 til 2017, til en verdi av 648 millioner kroner. Kundene var de to selskapene Sovfracht og Maritime Assistance. Begge var generalagenter for den russiske flåten.

Skip fra det danske selskapet skal ha levert drivstoffet fra skip til skip. De tanket opp russiske fartøy i Middelhavet, hvorpå drivstoffet ble fraktet videre til Syria. Selskapene har hele tiden nektet straffskyld i saken.

Les mer: Ny gransking av amerikansk luftangrep som drepte sivile i Syria

Powered by Labrador CMS