Nyheter

OPPTRENING: Norge skal bidra med instruktører til trening og opplæring av ukrainske soldater i Storbritannia.
OPPTRENING: Norge skal bidra med instruktører til trening og opplæring av ukrainske soldater i Storbritannia.

Norge skal bidra til opplæring av ukrainske soldater i Storbritannia

Forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) bekrefter at Norge skal hjelpe til med opplæring av ukrainske soldater i Storbritannia.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– De ukrainske styrkene har sterkt behov for ytterligere trening og opplæring. Norge er positive til det britiske initiativet om å trene opp ukrainske soldater i Storbritannia. Vi vil delta med instruktører til denne grunnleggende soldatutdanningen, i likhet med flere andre land, sier forsvarsministeren.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Norge har også stilt seg positivt til et initiativ fra Island om å sette opp et treningsprosjekt for minerydding i Ukraina.

Les også: Motstandskraften Norge trenger

– Det norske Forsvaret har god kompetanse på dette området og kan i første omgang bidra i arbeidet med å utvikle dette konseptet, sier Gram.

Forsvarsministeren deltar på en internasjonal giverkonferanse i København, hvor forsvarsministre fra flere land er samlet for å fortsette samarbeidet i «Ukraine Defense Group», som ble etablert tidligere i år.

Ukraine Defense Contact Group er en gruppe bestående av land som bidrar til Ukrainas forsvar etter den russiske invasjonen av landet 24. februar.

Powered by Labrador CMS