Nyheter:

Kadettene i Sjøforsvaret har fått erfare hvordan det er å være på sjøen. Bildet viser Statsraad Lehmkuhl fra et tidligere tokt i Nord-Atlanteren.

Statsraad Lehmkuhl kommer hjem til revet seil og shantysang

Etter to måneder med sjømilitær lederutdanning er Norges største seilskip snart tilbake i Bergen.

Publisert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

På søndag kommer førsteårs-kadettene tilbake til Sjøkrigsskolen etter å ha drevet sjømilitær lederutdanning på havet i to måneder. Sjøkrigsskolen bruker årlig seilskuten Statsraad Lehmkuhl til et skoletokt på 10 til 13 uker.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Tidligere har kadettene pleid å seile til USA for å besøke marinebasen i Norfolk, men på grunn av den pågående pandemien har de tenkt nytt. I år har dermed reisen gått fra Bergen, gjennom Kapp Verde, Azorene og De britiske øyer, før de ankommer Wallemsviken igjen på søndag.

Statsraad Lehmkuhl forventes å legge til kai klokken 16.30 med revet seil og shantysang.

Kadettene skal etter planen ha drevet med militær utdanning hvor mye av teorien de har lært har måttet anvendes i praksis.

– Seilasen danner grunnlaget for den videre utdanningen til kadettene og er viktig for å imøtekomme Forsvarets behov. Kadettene får mulighet til å prøve teorien i praksis, både med tanke på navigasjon, offisersutvikling og sjømannskap. Denne seilasen er noe av det viktigste vi gjør for å skape gode ledere som kan utføre oppdrag for sjøforsvaret, sa kapteinløytnant og prosjektleder Vibeke Thuesen i forkant av tokten.

Powered by Labrador CMS