Nyheter

To soldater eksponert for kjemikalier på Sessvollmoen

To personer i militærleiren Sessvollmoen i Ullensaker kommune ble lørdag morgen eksponert for et ukjent kjemikalier, men det er ikke klart hva slags stoff det gjelder.

Publisert Sist oppdatert

Det opplyser Øst politidistrikt på Twitter.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Én av de to som er eksponert har symptomer. Det jobbes med å avklare hva slags stoff det er snakk om, opplyser politiet videre.

Politidistriktet varslet om hendelsen klokka 9 lørdag morgen og informerte at nødetatene var inne på militært område.

Omtrent klokken 09.40 twitret politiet i Øst at objektet ikke avga gasser på tidspunktet, men at det jobbes med å avklare om den kjemiske reaksjonen kan starte opp igjen.

– Det er satt om en sone rundt stedet der de to personene har blitt eksponert, for at ingen skal gå innenfor dette området. Det er kun de som har kompetanse innenfor faget som skal det, og det handler om å unngå skade på flere, opplyser operasjonsleder Melissa Krag i Øst politidistrikt til Romerikes blad.

Krag forteller at når personer er utsatt for kjemikaler er det en renselsesprosedyre de må igjennom.

– De må igjennom en kjemikalrens, og dette skjer oftest på sykehus.

Det er ikke klarlagt hva slags stoff det gjelder, og skadeomfanget på personene er foreløpig ukjent skriver Romerikes blad.

Politiet skriver på Twitter at det, i samarbeid med Forsvarets forskningsinstitutt (FFI), tas en prøve av stoffet for å finne ut hva slags stoff det er snakk om. Men politiet opplyser om at objektet som har avgitt forurensning ligger trykt og utilgjengelig for allmenheten.

– For noen dager siden ble objektet hentet inn til leiren. Etter å ha ligget utendørs i regn begynte objektet å avgi røyk, sier operasjonsleder Krag til NRK.

Det var da to vaktsoldater ble eksponert for røyken, og det ukjente stoffet.

Til TV2 bekrefte vaktleder ved 110-sentralen, Niclas Nordqvist, at brannvesenet ble kalt ut for å bistå. Og at de var på stedet med tre ressurser klokken 08.30, men at de ikke lenger er på stedet.

Powered by Labrador CMS