Nyheter

EVAKUERING: 6000 ukrainere har blitt evakuert fra området de siste dagene.

Ukraina: – Fienden oppnår taktisk suksess for øyeblikket

Russland gjør fremskritt i krigen mot Ukraina, det erkjenner det ukrainske militæret. Flere ukrainske landsbyer opplever store angrep mandag.

Publisert Sist oppdatert

Bomber, granater og droner hagler over flere ukrainske landsbyer nordøst i Ukraina. Ifølge guvernøren i Kharkiv-regionen, Oleh Synjehubov, har over 30 landsbyer blitt angrepet. Ni personer er såret som følge av angrepene.

– De angriper landsbyene med artilleri, de skyter mot alt de kan, sier sjefen for militæradministrasjonen i landsbyen Lyptsi, Sergij Kryvetsjenko.

Guvernør Synjehubov forteller mandag at nesten 6000 personer er evakuert fra området. Ukraina innrømmer russisk fremgang.

– Fienden oppnår taktisk suksess for øyeblikket, skriver den ukrainske generalstaben i en oppdatering i sosiale medier mandag morgen.

– Forsøker å strekke frontlinjen

Russland har den siste tiden siktet inn store deler av styrkene mot Kharkiv-regionen nordøst i Ukraina. Det har de gjort med hell, medgir ukrainerne.

Ifølge det russiske forsvarsdepartementet har Russland tatt over kontroll over ni ukrainske landsbyer i regionen, og mer kan det bli.

Kharkiv-guvernøren sier det er en sjanse for kampene kan spre seg til andre landsbyer.

– Russiske styrker angriper i mindre grupper i et forsøk på å strekke frontlinjen, sier Synjehubov.

Frykter større aksjon

Russlands forsvarsdepartement sier at de har forbedret stillingen sin i området, samtidig som at de ukrainske styrkene skal ha blitt svekket.

Både ukrainere og vestlige allierte frykter at dette er oppladningen til en større aksjon mot Ukrainas nest største by, Kharkiv, bare 30 kilometer sør for grensen til Russland.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Powered by Labrador CMS