Nyheter

ADVARER: USA frykter at byen snart kan falle til russiske styrker. Bilde er tatt utenfor Avijivka hvor Ukrainske soldater slår ned mot russiske styrker.

Advarer om at Russland kan vinne Avdijivka 

– Avdijivka står i fare for å falle til russisk kontroll, sa talsmann John Kirby for USAs nasjonale sikkerhetsråd torsdag, ifølge BBC.

Publisert

Han la til at dette er «fordi de ukrainske styrkene på bakken går tomme for artilleriammunisjon», skriver kanalen.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Russland sender bølge etter bølge med nyrekrutterte for å angripe ukrainske stillinger, sa Kirby. Videre pekte han på Kongressen ikke har vedtatt en pakke med internasjonal sikkerhetsstøtte til blant annet Ukraina.

– Fordi Kongressen ikke har vedtatt pakken ennå, har vi ikke vært i stand til å forsyne Ukraina med artilerrigranatene de har desperat behov for for å forstyrre disse russiske angrepene.

Byen som ligger 5 kilometer fra Donetsk by, har vært utsatt for mer enn fire måneder med vedvarende russiske artilleriangrep, og tjenestemenn sier ikke en eneste bygning i byen er intakt.

Russiske styrker har nesten omringet byen og har kontroll både i nord, øst og sør. Å erobre byen ville være en sjelden seier for Russland, snart to år etter at invasjonen ble innledet.

Powered by Labrador CMS