Nyheter

LEDER FOR LEIESOLDATER: Wagner-sjef Jevgenij Prigozjin i Moskva i forbindelse med begravelsen til en russisk militærblogger, 8. april 2023.

ISW: Gazprom har angivelig militære styrker i Ukraina

The Institute for The Study of War (ISW) skriver at det trolig pågår en rivalisering mellom Wagner og andre private russiske militære grupper i Ukraina.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Jevgenij Prigozjin, kjent som sjef for leiesoldatselskapet Wagner-gruppen, skal ha lansert en «informasjons-operasjon» for å underminere troverdigheten til private russiske militære grupper tilknyttet den russiske stat, skriver den amerikanske forskningsorganisasjonen The Institute for the Study of War (ISW) i en oppdatering om Ukraina-krigen mandag.

Ifølge ISW hevder Prigozjin at han har besøkt stillingene til enheter kalt «Potok» og «Alexander Nevsky,» og han skal i forbindelse med dette ha rettet kraftig kritikk mot dårlige tilstander i disse enhetene.

Den såkalte «Potok-bataljonen» er ifølge ISW angivelig en av tre militære styrker tilhørende det statseide russiske engergiselskapet Gazprom. Ifølge ISW anser Prigozjin trolig disse styrkene som Wagners rivaler.

«Det russiske selskapet Gazprom Neft oppretter sitt eget private militære selskap,» skrev Ukraina Pravda 7. februar i år, med det ukrainske forsvarsdepartementet som kilde.

Gazprom Neft er et datterselslap av Gazprom.

ISW omtalte i mars i år at Gazprom angivelig har drevet en vervekampanje i byen Donetsk, med sikte på å opprette militære enheter.

Powered by Labrador CMS