Nyheter

ANGRIPER: Russland er på offensiven i Ukraina, og ukrainerne forsvarer seg. Illutstrasjonsfoto.

Angrep oljedepot og forsvarer seg mot offensiv i nordøst

Tre personer skal være drept i et angrep mot et oljedepot i Luhansk natt til lørdag. Samtidig fortsetter Russlands offensiv i Kharkiv.

Publisert Sist oppdatert

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Ytterligere åtte ble året i angrepet mot oljedepotet, ifølge den russisk-innsatte guvernøren Leonid Pasetsjnik i det okkuperte Luhansk.

Angrepet utløste en stor brann. Det er det andre angrepet mot et oljedepot i Luhansk på tre dager. Pasetsjnik påstår, uten å legge fram bevis, at Ukraina angrep med ATACMS-raketter, skaffet til veie av USA. Ukraina har ikke kommentert angrepet.

Samtidig fortsetter russiske soldater sin offensiv i Kharkiv-regionen i nordøst, hvor Russland fredag morgen slo til med stor styrke.

Ukrainas forsvarsdepartement opplyser å ha sendt forsterkninger til området. For første gang i krigen bygger Russland opp styrker nord for Kharkiv, opplyser de.

USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver John Kirby sier at landet jobber døgnet rundt med å sørge for at de sårt tiltrengte våpenforsyningene kommer fram.

– Det kan godt hende at russerne legger opp til et større angrep på Kharkiv, sier Kirby.

Sjefen for den ukrainske landmakten, Oleksandr Pavljuk, tror at Russland vil utnytte perioden med ukrainsk våpentørke til å gjøre framstøt på fronten. Men både Kirby og høytstående ukrainske tjenestepersoner sier at Russland trolig ikke har ressurser for å erobre millionbyen Kharkiv.

Powered by Labrador CMS