Nyheter

TETT PÅ PUTIN: General Sergej Surovikin til høyre, med blant andre Russlands president Vladimir Putin. Bildet er fra januar 2018. Illustrasjonsfoto.

«General Armageddon» har fått sparken

General Sergej Surovikin har fått sparken som sjef for Russlands luftforsvar. Han er ikke blitt sett offentlig siden Wagner-opprøret i sommer.

Publisert

Ryktene om Surovikins framtid har gått i lang tid. Han er blitt anklaget for å ha støttet eller visst om Wagner-opprøret på forhånd, og Surovikin forsvant fra offentligheten kort tid etter opprøret.

Nå bekrefter det statlige nyhetsbyrået Ria at Surovikin er fjernet fra stillingen som sjef for luftforsvaret. Stabssjef Viktor Afzalov tar over midlertidig.

Surovikin gjorde seg bemerket som en hensynsløs hærleder i Syria. Han fikk kallenavnet General Armageddon.

Han var en kort tid sjef for Russlands styrker i Ukraina og er i lang tid blitt sett på som Wagner-gruppens allierte i forsvarsdepartementet.

Under Surovikins ledelse tok russiske styrker i oktober i fjor sikte på å ødelegge Ukrainas energi-infrastruktur, som førte til at millioner av ukrainere var uten strøm eller kranvann i lengre perioder sist vinter, skriver BBC.

Powered by Labrador CMS