Nyheter

FRAMGANG: Ukrainske styrker gjør rask og kraftfull framgang sør og øst i landet, ifølge Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj.

Zelenskyj: «Rask og kraftfull» framgang i Sør-Ukraina

Ukrainske forsvarsstyrker har gjenerobret titalls landsbyer øst og sør i landet, og framgangen i sør er rask og kraftfull, ifølge president Volodymyr Zelenskyj.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Den ukrainske hæren rykker fram ganske raskt og kraftfullt, sa Zelenskyj i sin daglige tale i sosiale medier tirsdag.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Russiske myndigheter erkjente tidligere på dagen at ukrainske styrker har gjenerobret områder i Kherson fylke sør i Ukraina, blant annet langs vestbredden av elva Dnepr. Innenriksdepartementet i Kyiv sa dessuten at ukrainske styrker har tatt tilbake kontrollen over 50 landsbyer og bosetninger i samme fylke.

Les også: Ukrainere raser mot Elon Musk

Zelenskyj sier videre at det er gjort framgang også i Luhansk og Donetsk, som sammen med Kherson og Zaporizjzja utgjør territoriene som er forsøkt annektert av Russland.

Annekteringene er i strid med folkeretten og blir skarpt kritisert av vestlige land. Per i dag kontrollerer Russland bare deler av territoriet i de fire aktuelle ukrainske fylkene.

Les også: Ekspert: Ukrainsk seier kan føre til at Russland kollapser

På kart presentert av det russiske forsvarsdepartementet synes det også som at de russiske styrkene har trukket seg nesten fullstendig bort fra østbredden av elva Oskil, der de har hatt et fotfeste.

– Våre soldater stopper ikke, og det er kun et spørsmål om tid før vi forviser okkupanten fra alt vårt territorium, sa Zelenskyj.

Powered by Labrador CMS