Nyheter

HARDE KAMPER: Ifølge lederen for Wagner-gruppen skal over 20.000 soldater ha mistet livet på russisk side i Bakhmut.

Wagner skal ha mistet 20.000 mann i Bakhmut

Lederen for Wagner-gruppen hevder at mer enn 20.000 soldater er drept i den blodige kampen om byen Bakhmut øst i Ukraina.

Publisert

Lederen for Wagner-gruppen, Jevgenij Prigozjin, hevder han har mistet over 20.000 soldater i den langvarige og blodige kampen om Bakhmut.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Tapstallet, som ikke er verifisert av uavhengige kilder, er langt høyere enn anslagene fra offisielt hold i Russland om drøyt 6000 falne soldater på russisk side. Det er også høyere enn det offisielle anslaget over hvor mange soldater Sovjetunionen mistet i krigen i Afghanistan fra 1979–1980, som er 15.000.

Les også: Norges F-16 bør på et nytt hjem i Ukraina

Ukrainske myndigheter har ikke sagt hvor mange soldater som er gått tapt på deres side.

Analytikere mener at titusenvis av soldater er drept bare i kampen om Bakhmut, blant dem russiske fengselsinnsatte som fikk lite trening før de ble sendt til fronten for å kjempe med Wagner-gruppen.

Det kan bli revolusjon i Russland om ikke også eliten sender sine barn til å krige i Ukraina, sier Wagner-gruppens leder Jevgenij Prigozjin.

Ukraina forbereder for tida en motoffensiv med mål om å presse russiske styrker tilbake til posisjonene de hadde før annekteringen av Krim-halvøya i 2014, sier Prigozjin.

Les også: Russland oppretter ny «eliteavdeling»

Det vil ikke være et godt scenario for Russland, legger han til.

– Vi er i en slik tilstand at vi kan miste hele jævla Russland. Det er hovedproblemet, sier Prigozjin. Han sier videre at den russiske eliten beskytter sine barn fra å kjempe i krigen, samtidig som barna til vanlige russere er ved fronten.

Om vanlige russere fortsetter å få barna sine hjem i kister, samtidig som at elitens barn slikker sol i utlandet, kan Russland bli rammet av like stor uro som revolusjonene i 1917, som førte til borgerkrig, sier Prigozjin.

UGJENKJENNELIG: Store deler av Bakhmut er fullstendig ødelagt som følge av kampene som over tid har rast i byen.
Powered by Labrador CMS