Nyheter

VIL TA BAKHMUT: Wagner-sjef Jevgenij Prigozjin sier den private militærgruppen kan lære av Ukrainas hær, men er fortsatt overbevist om at hans styrker vil erobre Bakhmut.

Wagner-sjef vil lære av Ukrainas hær

Sjefen for den private russiske militærgruppen Wagner, Jevgenij Prigozjin, sier gruppen kan lære av hvordan den ukrainske hæren opptrer i krigen.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Den ukrainske hæren arbeider tydelig og harmonisk. Vi har mye å lære av dem, sier Jevgenij Prigozjin torsdag, mens kampene fortsetter rundt Bakhmut øst i Ukraina.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

I flere måneder har russiske styrker og leiesoldater fra Wagner-gruppen forsøkt å innta byen i Donetsk-regionen. Russerne ønsker å ta over hele regionen, som grenser til Russland.

Prigozjin bruker det russiske navnet på byen og insisterer på at «Artemovsk vil bli erobret».

Les også: Norske veteraner på donortur i Ukraina

I forrige uke kom Wagner-gruppen og Kreml med ulike opplysninger om erobringen av byen Soledar i nærheten av Bakhmut. De motstridende meldingen førte til rykter om et brudd mellom regjeringen og leiesoldatstyrken, noe Russland har avvist.

Torsdag hevder Prigozjin at Wagner-styrker har tatt full kontroll over Klisjtsjiivka, en viktig forstad til Bakhmut. Nyhetsbyrået AFP har ikke klart å verifisere denne påstanden.

Hør podkast: Slik påvirker sanksjonene Russland

Powered by Labrador CMS