Nyheter

FRIHET: Ukrainske soldater som i slutten av september ble sluppet fra russisk fangenskap etter en utveksling av krigsfanger.

Ny utveksling av krigsfanger i Ukraina

Over 1300 krigsfanger er tilbakeført siden invasjonen av Ukraina. Ukrainas president sier han ikke vil stoppe før alle er hjemme igjen.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Over 1300 krigsfanger er blitt tilbakeført til Ukraina siden Russland invaderte landet, opplyser president Volodymyr Zelenskyj.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Zelenskyj kom med opplysningen etter en fangeutveksling med russiske og prorussiske styrker torsdag.

– Etter dagens utveksling har 1.319 helter allerede vendt hjem, sier han på Instagram. Der er det også lagt ut et bilde av noen titall menn som holder ukrainske flagg.

– Vi vil ikke stanse før vi får alle folkene våre tilbake, sier han.

Ifølge Zelenskyjs stabssjef, Andrij Jermak, har 50 ukrainere kommet hjem.

– Vi henter hjem Mariupols og Azovstals forsvarere, vi henter hjem fangene som var i Olenivka, og som ble såret, spesielt i kampene i fylkene Donetsk, Luhansk og Zaporizjzja, skriver Jermak på Telegram.

I juli ble flere titall ukrainske soldater drept i et angrep mot Olenivka-fengselet i Donetsk. Russland og Ukraina har anklaget hverandre for bombardementet.

I et møte med Røde Kors i oktober oppga Russland at landet hadde tatt til fange om lag 6.000 ukrainere.


Powered by Labrador CMS