Nyheter

LUHANSK: To personer går forbi et missil i Luhansk.
LUHANSK: To personer går forbi et missil i Luhansk.

Dette skjedde i Ukraina i natt

Ukrainske styrker kontroller fortsatt omtrent 10 prosent av Luhansk, hevder guvernøren i regionen. Dette er noen av de viktigste hendelsene knyttet til krigen i Ukraina natt til mandag 16. mai.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Tankesmia Institute for the Study of War (ISW) mener at Russland gir opp planene om en storstilt omringing av ukrainske styrker i Donbas-regionen. I stedet for å prøve å sikre et gigantisk område i en tenkt linje fra byene Donetsk til Izium, mener ISW at russiske styrker heller vil prøve å ta Luhansk-regionen.

Ukrainske styrker kontroller fortsatt omtrent 10 prosent av Luhansk øst i Ukraina trass kraftige russiske framstøt, hevder guvernøren i regionen. Russiske styrker har ikke klart å innta utkanten av byene Rubizjne, Sievjerodonetsk og Lysytsjansk.

Et sykehus i Sievjerodonetsk ble søndag truffet i russiske luftangrep, hevder guvernøren i Luhansk. Ni sivile ble såret i angrepene og får behandling ved sykehuset, som fortsatte driften til tross for bombingen. Også bolighus, en kjemisk fabrikk og en skole ble bombet, ifølge Hajdaj.

Postvesenet i Ukraina planlegger å produsere et frimerke som hyller Kalush Orchestras seier i Eurovision Song Contest (ESC). En kunstkomité skal avgjøre utformingen av frimerket, opplyser postvesenet.

Powered by Labrador CMS