Nyheter

FORSVARSSJEF: General Mark Milley, her fotografert under en tidligere pressekonferanse.

USAs forsvarssjef ser for seg forhandlinger i Ukraina

USAs forsvarssjef Mark Milley mener at den russiske tilbaketrekningen fra Kherson og den kommende vinteren kan gi landene mulighet for å starte forhandlinger.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

General Milley sier at 40.000 ukrainske sivile og godt over 100.000 russiske soldater er drept eller såret, og at det samme trolig gjelder den ukrainske siden.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Ifølge Milley har Russland mellom 20.000 og 30.000 soldater i Kherson, og en tilbaketrekning kan derfor ta flere uker. Han sier det er mulig de omgrupperer for å forberede en våroffensiv, men at det også er en åpning for forhandlinger.

Da må imidlertid begge parter innse at en militær løsning kanskje ikke er mulig, og at man derfor må ty til andre midler. Han viste til 1. verdenskrig som eksempel.

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sa tirsdag, trolig etter påskyndelse fra USA, at han er åpen for fredssamtaler med Russland, men bare om Russland returnerer alle okkuperte områder, betaler krigserstatning og godtar gransking av krigsforbrytelser.

Zelenskyj advarer mot muligheten for at Russland bare later som de trekker seg tilbake for å lure ukrainerne inn i kamp inne i Kherson by.

Milley sier imidlertid at han har tro på at russerne faktisk er i gang med en tilbaketrekning, og at de gjør det for å beskytte sine styrker og opprette en forsvarslinje sør for Dnipro.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS