Nyheter

MER STØTTE: Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj under en direktesendt tale til det tysk-ukrainske forretningsforumet i forrige måned.

Tyskland dobler militærstøtten til Ukraina

Den tyske forsvarsministeren bekrefter at landet kommer til å doble den militære støtten til Ukraina neste år, til 8 milliarder euro.

Publisert Sist oppdatert

Støtten, som med dagens kurs tilsvarer 95 milliarder norske kroner, må først vedtas i Forbundsdagen. Der har regjeringskoalisjonen til statsminister Olaf Scholz flertall.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

En talsperson i det tyske forsvarsdepartementet avviste tidligere i helgen å kommentere saken overfor nyhetsbyrået Bloomberg, men søndag bekreftet forsvarsminister Boris Pistorius planene overfor kringkasteren ARD.

– Dette er et kraftig signal til Ukraina, og vi viser at vi ikke svikter nå som verdens oppmerksomhet er rettet mot krigen mellom Israel og Hamas, sier forsvarsministeren.

Om doblingen blir vedtatt, vil Tyskland overstige Natos mål om at medlemslandene skal bruke minst 2 prosent av bruttonasjonalprodukt på forsvar.

Powered by Labrador CMS