Nyheter

UENDRET: Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan sier landet fortsatt kommer til å kjøpe forsvarsmateriell fra Russland, tross sanksjoner fra USA og russernes invasjon av Ukraina.

Erdogan: Tyrkias holdning til anskaffelsen av russisk forsvarssystem er uendret

Tyrkias holdning til anskaffelsen av det russiske missilforsvarssystemet S-400 er uendret, og saken er avgjort, sier president Recep Tayyip Erdogan.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Samtidig mener han at samtalene med USA om anskaffelse av nye F-16-jagerfly går bra, skriver Sky News , som siterer tyrkiske journalister som intervjuet presidenten på vei hjem fra Nato-toppmøtet i Brussel torsdag.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Les også: Putin og Erdoğan vil styrke båndet mellom Russland og Tyrkia

USA innførte sanksjoner mot Tyrkias forsvarsindustri i desember 2020 etter kjøpet av S-400-systemet og droppet samtidig landet fra F-35-jagerflyprogrammet, hvor Tyrkia var både produsent og kjøper. Erdogan har omtalt grepene som urettferdige. Den siste tiden skal Tyrkia ha kommet inn i varmen igjen, som en følge av rollen som megler mellom partene i Ukraina-krisen.

Erdogan sier også at han diskuterte muligheten for å kjøpe fransk-italienske missilforsvarssystemer med Frankrikes president Emmanuel Macron og Italias statsminister Mario Draghi på toppmøtet.

Powered by Labrador CMS