Nyheter

I SYRIA: Russiske og Syriske soldater i Karam al-Tarab, øst for Aleppo i Syria i 2016.
I SYRIA: Russiske og Syriske soldater i Karam al-Tarab, øst for Aleppo i Syria i 2016.

SOHR: 40.000 syrere har meldt seg til å kjempe for Russland i Ukraina

Russlands rekruttering av syrere til krigen i Ukraina har så langt ført til at 40.000 har registrert seg for å kjempe, ifølge observatørgruppen SOHR.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) sier russiske offiserer i samarbeid med det syriske militæret og regjeringstro militsgrupper har satt opp registreringskontorer i de regimekontrollerte delene av landet.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Hittil har over 40.000 syrere registrert seg for å kjempe på russisk side i Ukraina, sier Rami Abdulrahman. Han leder London-baserte SOHR, som har et stort kildenett i Syria.

Les også: Ikke ulovlig for nordmenn å kjempe for Ukraina.

I forrige uke ga Kreml beskjed om at frivillige, også fra Syria, er velkommen til å kjempe side om side med russiske soldater i Ukraina.

Russland har lovet de syriske rekruttene en månedslønn på 1.100 dollar, rundt 30 ganger så mye som de får i hjemlandet, ifølge SOHR.

Russland ønsker å rekruttere syrere med kamperfaring fra den elleve år lange borgerkrigen i landet. Så langt har russiske offiserer som inngår i landets styrke i Syria, godkjent 22.000 av dem som har meldt seg, sier Abdelrahman.

Mange av disse har erfaring fra gatekamper og har fått opplæring av russerne.

I tillegg kommer 18.000 som har meldt seg via det syriske regjeringspartiet. De skal vurderes av det private militære selskapet Wagner Group, et omstridt russisk sikkerhetsfirma med koblinger til myndighetene.

SOHR sier de foreløpig ikke har fått bekreftede meldinger om at syriske soldater har reist til Ukraina.

Les også: 200-300 har kontaktet Forsvaret for å bidra i Ukraina.

Powered by Labrador CMS