Nyheter

FORSVARSMINISTER: Sveriges forsvarsminister Peter Hultqvist mener Russland har lagt alt til rette for et militært angrep, men sier det er vanskelig å spå om det blir krig eller ei.

Sveriges forsvarsminister: Vil ikke leve i Moskvas skygge

Russland har tilrettelagt alt for å kunne starte et militært angrep, mener Sveriges forsvarsminister. Han sier at Sverige står klar med resten av Europa.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det vi ikke ønsker i fremtiden, er å leve i skyggen av Moskva, hvor de vil ha innflytelse over vår sikkerhetspolitikk eller beslutninger, sier forsvarsminister Peter Hultqvist til TV4.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Han fremholder at Sverige, i likhet med andre europeiske land, må fortsette å motsette seg Russlands forsøk på å øke innflytelsen i Ukraina og det europeiske systemet.

– Det er ingen mulighet for kompromiss. Da gir vi opp vår egen rett til beslutninger og suverenitet, og det kan ikke skje, sier Hultqvist.

Han sier at det er vanskelig å si om det går mot en invasjon av Ukraina eller ei, men han påpeker at Russlands president Vladimir Putin tilsynelatende har tilrettelagt alt for et militært angrep.

– Dersom Russland slår til, kommer Sverige til å være en aktiv part i den responsen som planlegges i form av harde sanksjoner og mottiltak, sier han.

Powered by Labrador CMS