Nyheter

PATRULJE: To russiske soldater patruljerer i et administrativt område i Kherson-regionen sør i Ukraina. Bildet ble tatt under en tur organisert det russiske forsvarsdepartementet 20.mai 2022.
PATRULJE: To russiske soldater patruljerer i et administrativt område i Kherson-regionen sør i Ukraina. Bildet ble tatt under en tur organisert det russiske forsvarsdepartementet 20.mai 2022.

Moscow Times: Russiske soldater sendes til fronten etter knapt to ukers trening

Unge russere sendes til fronten i Ukraina etter bare én til to ukers trening, oppgir organisasjonen Citizen Army Law til avisen Moscow Times.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Organisasjonens leder, Sergej Krivenko, opplyser til avisen at den jevnlig får meldinger fra foreldre som sier at barna deres har endt opp ved fronten i Ukraina bare en uke etter at de ble innkalt.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Les også: USA sender flere rakettsystemer til Ukraina

En 31 år gammel russer, som ønsker å være anonym, sier at han kun fikk fem dager med trening før han ble overført til Ukraina og ble satt inn i kampene mot ukrainske regjeringssoldater.

– Det var en soldat i kompaniet vårt som ikke visste hvordan et maskingevær fungerer. Så jeg lærte ham å skru det fra hverandre og sammen. Jeg ville ikke vært ved siden av ham i kamp. Hvordan kan du kjempe på den måten? sier han til Moscow Times.

Militære eksperter og menneskerettsaktivister mener at manglende kunnskap gjør soldatene dårlig rustet til å overleve på slagmarken.

– En ukes trening er ingenting for en soldat, det er en direkte vei til sykehus eller en likpose, sier militæranalytikeren Pavel Luzin til Moscow Times.

Les også: Lavrov: Vestlige våpen endrer Russlands planer

Avisen er en uavhengig engelskspråklig avis som ble grunnlagt i 1992, og som i dag er eid av det finske forlaget Sanoma.

Powered by Labrador CMS