Nyheter

TSIKLON: Det russiske krigsskipet Tsiklon ble brukt til å avfyre kryssermissiler.

Ukraina hevder å ha ødelagt russisk krigsskip

En russisk minesveiper skal ha blitt truffet av amarikanske ATACMS-missiler.

Publisert Sist oppdatert

Et russisk marinefartøy som kan bære langtrekkende krysserraketter, er ødelagt på kysten av Krim-halvøya, sier den ukrainske marinen.

De ukrainske kildene sier det er snakk om det russiske fartøyet Tsiklon som ble truffet natt til 19. mai. Minesveiperen ble bygget på et verft i Kertsj og ble satt i tjeneste sist juni, ifølge forsvarsdepartementet i Moskva.

Ifølge den ukrainske marinens talsperson Dmytro Pletentsjuk var dette det siste russiske fartøyet basert på Krim-halvøya som kunne bære krysserraketter. De øvrige er enten sunket eller forflyttet.

– Ifølge oppdatert informasjon traff det ukrainske forsvaret det russisk Tsiklon-fartøyet i Sevastopol natt til 19. mai, sa den ukrainske generalstaben tirsdag.

Marinen sa senere at fartøyet var ødelagt. Russland har ikke kommentert saken, og det har ikke latt seg gjøre å bekrefte meldingen fra uavhengige kilder.

Det russiske forsvarsdepartementet hevdet søndag at ni amerikanske ATACMS-raketter var skutt ned over den okkuperte Krim-halvøya.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Powered by Labrador CMS