Nyheter

UENIGHETER: Rødts Sofie Marhaug sier på vegne av seg selv at hun ikke har vært flink nok til å løfte uenigheter i og gjennom stortingsarbeidet i saken om våpenhjelpen til Ukraina.

Rødt: Fortsatt åpen for å endre syn om våpenhjelp til Ukraina

Rødts Sofie Marhaug sier at partiet må vurdere hensynet til Ukrainas selvforsvar opp mot frykten for å eskalere krigen, men at motstanden mot Nato opprettholdes.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Stortingsrepresentanten fra Bergen sier til Bergens Tidende at hun tar selvkritikk for ikke å ha tatt diskusjonen tidligere.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Nå kommer saken opp på landsmøtet til helgen. Jeg kan bare si på vegne av meg selv at jeg ikke har vært flink nok til å løfte uenigheter i og gjennom stortingsarbeidet. Vi som sitter i stortingsgruppen, har vært redde for å trå feil og for å si noe dumt, sier Marhaug, som selv ikke er delegat til landsmøtet.

Hun forteller at hun under krigens gang har endret syn på våpenhjelp, men ikke motstanden mot Nato.

Hun sier det er en forutsetning at regjeringen konsulterer og informerer Stortinget om våpenforsendelser.

– Det er da vi kan si nei til noen våpen. For eksempel jagerfly. Vi må vurdere hensynet til Ukrainas selvforsvar opp mot frykten for å eskalere krigen, sier Marhaug.

Rødt er det eneste partiet på Stortinget som er motstander av norsk våpenhjelp til Ukraina. Når partiet samles til landsmøte i Stavanger fredag, er det fortsatt åpent om partiet vil endre syn i spørsmålet.

Flertallet i sentralstyret vil at partiet skal snu. Men landsmøtets uttalelseskomité, som legger fram forslag til vedtak, sier fortsatt nei.

Powered by Labrador CMS